Advanced Dentistry Series #3
met Dr. Sjoerd Smeekens
DNTSTRY University presenteert de Advanced Dentistry Series volgens het concept ‘Het beste van Sjoerd Smeekens in één dag’. Alle highlights en laatste insights van dit vakgebied kant-en-klaar aangeleverd binnen een hoog interactieve setting van gelijkgestemde collega’s.
Ben je student? Met de code ‘student’ kan je de masterclass voor het studententarief van slechts 75 euro bijwonen.
Inhoud
Reconstructieve tandheelkunde: vorm- en functieherstel als uitgangspunt
Van PMO tot systematisch onderzoek: anamnese, etiologieherkenning en functionele risicoanalyse
Duurzaam verbeteren van occlusie en articulatie voor een functioneel gebit
Het gestructureerd opstellen van een voorspelbaar behandelplan; keuzes en planning
Vroegpreventie van functionele klachten: herkenning en behandeling van afwijkend mondgedrag
Soft tissue en parodontaal management vanuit reconstructief oogpunt
Orthodontie en implantologie vanuit reconstructief oogpunt
Over Sjoerd Smeekens
Dr. Sjoerd Smeekens studeerde in 1997 af aan de universiteit van Nijmegen. Van 1999 tot 2002 werkte hij als assistent professor en van 2002 tot 2005 als associate professor aan de afdeling voor reconstructieve tandheelkunde in Bazel (CH).
In 2005 volgde de benoeming tot associate professor aan de universiteit van Freiburg (DE), waarbij hij als hoofd van het "postgraduate program" verantwoordelijk was voor de opleiding van stafleden en het studentenonderwijs.
In 2006 behaalde hij de Zwitserse specialisatie in de reconstructieve tandheelkunde (parodontologie, implantologie, TMD en prothetiek, SSRD) en in 2008 volgde de Duitse specialisatie in de prothetische tandheelkunde en materiaalkunde (DGZPW). Sinds het afronden van zijn promotieonderzoek in de parodontologie in Freiburg, heeft hij een praktijk voor Reconstructieve Tandheelkunde in Nederland en geeft nascholing binnen deze integrale tandheelkundige specialisatierichting.
In 2009 is hij benoemd tot visiting professor, universiteit van Pennsylvania (USA). Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT) en werkzaam als extern docent aan de afdeling Orthodontie van de Radboud Universiteit Nijmegen.
In oktober 2010 is hij door de European Prosthodontic Association (EPA) officieel erkend als specialist in prosthodontics.
Doelgroep en niveau
Deze cursus is geschikt voor tandartsen en andere belangstellenden. Het niveau van de cursus is afgestemd op tandartsen die als algemeen practicus werken. Zij hebben klinische ervaring en willen hun kennis en vaardigheden verbeteren.
Duur van de cursus
Het betreft een 1-daagse cursus. De cursus begint om 09.30 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur.
Studiebelasting
De efficiënte studiebelasting bedraagt exclusief pauzes ca. 6 uur voor de duur van de cursusdag. Aanwezigheid wordt beloond met 6 KRT-punten of vrije studieuren.