Frequently Asked Questions


 

Waarom DNTSTRY University?

Wij geloven in life long learning middels een stimulerende setting en met de juiste mensen om je heen. Binnen DNTSTRY University leer je op maandelijkse basis van goede en gerenommeerde docenten die zichzelf ruimschoots hebben bewezen. Je zal in een groep van zowel young professionals als meer ervaren tandartsen terechtkomen die ieder gemotiveerder en geïnteresseerder in het vak zijn dan gemiddeld. Waarvan velen de wil hebben om uiteindelijk de beste (tandarts)versie van zichzelf te worden. Wij geloven dat wanneer jij je op regelmatige basis met gemotiveerde mensen omringt, dit jouw niveau op zowel professioneel als persoonlijk vlak alleen maar ten goede zal komen. Daarbij streven we ernaar waarbij mogelijk hands-on elementen dan wel live demo’s in onze themadagen te verweven. Zo zullen we op 11 oktober met een hechtpracticum aan de slag gaan, en op 17 januari gaan we bijvoorbeeld aan de slag met endo’s onder de microscoop.


Hoe is DNTSTRY University ontstaan?

DNTSTRY University is ontstaan vanuit de behoefte ook na het afstuderen continu door te willen blijven leren. Wij merkten echter dat het huidige cursusaanbod niet volledig voldeed aan onze wensen. En anders lag het prijsniveau van die betreffende cursussen wel op een zodanig level dat de instapdrempel hoog was. 

En wat kun je dan doen? Precies, je eigen programma ontwikkelen, waarin die elementen worden behandeld die binnen het integrale interessegebied van de gemotiveerde algemeen practicus passen, met regelmatige zijsprongen naar de specialistische onderdelen van ons vak. Dat gecombineerd met een interactieve onderwijssetting, waarin wordt aangemoedigd te leren door vragen te stellen, moet DNTSTRY University tot een one-of-a-kind learning experience maken. 

Met natuurlijk ook genoeg tijd voor een lach en de nodige ontspanning tussendoor. Vandaar ook de vrijdagmiddagborrels en vandaar ook het toetje op vrijdag 19 juni, waar Freek Gols Linthorst ons zal meenemen in de wereld van de esthetische tandheelkunde. Daarnaast worden alle deelnemers van DNTSTRY University uitgenodigd voor Masters of DNTSTRY in Tuschinski op vrijdagavond 17 januari, én DNTSTRY Festival te Thuishaven op vrijdag 19 juni in Amsterdam.


DNTSTRY University is geïnspireerd op DWDD University, College Tour, Veronica Inside en MBA in een dag. Hoe moet ik dat zien?

Het is ons streven de beste elementen van bovenstaande vier programma’s te implementeren binnen DNTSTRY University. Anders dan bij andere cursussen en congressen, zal afhankelijk van het deelnemersaantal de zaalopstelling in studio opstelling plaatsvinden (DWDD University). De docent neemt hierbij regelmatig plaats aan de studiotafel, waaraan ook de host en de tafelgasten van de dag zullen zitten (Veronica Inside). De host en de docent zullen het publiek door de dag heen leiden, waarbij de tafelgasten een afspiegeling zullen zijn van het publiek dat in de zaal zit. Zo zijn meerdere achtergronden aan tafel vertegenwoordigd die de primaire vragen aan de docent zullen stellen. Uiteraard wordt het publiek, dat als in een studio opstelling om de tafel zit, ook van harte uitgenodigd vragen te stellen (College Tour). De docent heeft tenslotte het beste van zijn of haar vakgebied voorbereid om dat in een dag met het publiek te kunnen delen (MBA in een dag).


Hoe steken de dagen inhoudelijk in elkaar?

Iedere dag vindt plaats volgens het thema ‘Het beste van … in een dag’. Wij hebben onze docenten gevraagd de hoogtepunten en nieuwste ontwikkelingen uit hun loopbaan met ons te delen. Om hun specialismen in begrijpbaar en hapklaar formaat in relatie te brengen tot de integrale tandheelkunde voor de algemeen practicus. Welke onderdelen van het specialisme zou iedere algemeen practicus moeten beheersen? Geen hogere zweverige algebra dus, maar complete en concrete kennis met handige tips & tricks die je de volgende werkdag direct in de praktijk kan toepassen. Hands-on theory, zoals we dat ook wel noemen. Bovendien zullen tijdens een aantal van de themadagen hands-on sessies en live demo’s plaatsvinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een hechtpracticum en endo’s onder microscoopvergroting.


Hoe steekt het format van de dag in elkaar?

Vanaf 9 uur ben je welkom om een kop koffie te nemen en om 9.30 uur start het programma. Tijdens het ochtend- en middaggedeelte vindt er een coffee break plaats, en voor de lunch trekken we een uur uit. Indien nodig zullen we er zelfs even een energizer uitgooien om iedereen weer bij de les te krijgen. Leren moet inmiddels ook fun zijn. Om 16.30 uur wordt de dag afgesloten, waarna de vrijdagmiddagborrel kan beginnen. Het moment om te socializen, dan wel de laatste vragen aan de docent en/of elkaar te stellen.

Zorg ervoor dat je ’s ochtends op tijd bent (dus uiterlijk om 9.30 uur)! Laatkomers betalen een late comers penalty van €5,-, welke we zullen doneren aan het goede doel.


Wat bedoelen jullie met podcast en online webinar?

Voor iedere themadag zullen we iedere docent interviewen om meer te weten te komen over zijn of haar achtergrond en dit middels een podcast online zetten. Op deze manier kunnen we alvast kennismaken met de docent, zodat hetgeen wat tijdens de live themadag wordt verteld in een nog beter perspectief komt te staan. Tijdens deze podcast zullen we ingaan op vragen als waarom de docent tandheelkunde is gaan studeren, en hoe hij/zij bij haar specialisme terecht gekomen is.

Daarnaast is het streven om ongeveer 2 weken na iedere themadag nog een online Q&A sessie te organiseren waarin je de docent vragen kan stellen die na de themadag zijn komen bovendrijven. Mogelijkerwijs ben je in de tussentijd in de praktijk tegen bepaalde zaken aangelopen. Het online webinar biedt jou de gelegenheid deze ervaringen met de docent en andere deelnemers te delen.


Bevat het programma ook nog bonuselementen?

Voor geïnteresseerden zal het mogelijk zijn zich ook buiten het reguliere programma extra in te schrijven voor een aantal bonusonderdelen. Zo kunnen we bij voldoende animo extra cursusdagen inlassen waneer er veel interesse is voor een bepaalde docent. Zo hebben we vorig jaar bijvoorbeeld docenten als Eelco Hakman, Peter Keizer, Ben Derksen, Max Stel, Jasper Thoolen, Yang Tjiook, Edris Rasta en Pedram Pooryousefi mogen begroeten.


Waar vind het plaats?

De meeste sessies zullen plaatsvinden in ‘The Gustav’ in Amsterdam, wat de bijnaam is van het hoofdkantoor van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan op de Zuidas (en praktisch gelegen op station Amsterdam Zuid/WTC). Het adres van deze locatie is Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP in Amsterdam. Kom je met de auto? Dan kan je tot één week voor de themadag een gratis parkeerplek in de parkeergarage onder het hoofdkantoor reserveren. Geef dit door via welcome@dntstry.com.

Op 22 november zal DNTSTRY University plaatsvinden in het ACIBADEM International Medical Center, aan de Arlandaweg 100 vlakbij Amsterdam Sloterdijk.

Op 17 januari zal DNTSTRY University voor de themadag Endodontologie plaatsvinden bij ExamVision Benelux aan de Kiotoweg 141 te Rotterdam, waarbij we o.a. met microscopen zullen werken.

In maart, april en mei zal DNTSTRY University plaatsvinden bij de vestigingen van Excent Tandtechniek in respectievelijk Gouda (Heemskerkstraat 107), Houten (Hoofdveste 11b) en Blaricum (Oral Design Center Holland, Meentweg 27a).


Hoe vindt de verdere communicatie plaats?

De interne communicatie vanuit DNTSTRY University zal plaatsvinden via mail. Voor onderlinge communicatie tussen deelnemers, docenten, partners en organisatie maken we gebruik van Dental Plek, het online platform voor de mondzorg. Via de webapplicatie en/of de smartphone app ben je hiermee constant up to date van de laatste ontwikkelingen. Dental Plek kent veel mogelijkheden, zo kan je via de chatfunctie gemakkelijk in contact komen met de andere kandidaten.


Moet ik mij voor iedere sessie apart inschrijven?

Wij hanteren het principe dat je aanwezig zal zijn bij de eerstvolgende themadag wanneer we verder geen specifieke afmelding van je (hebben) ontvangen. Op deze manier weten wij hoeveel deelnemers er komen en hoeveel catering er moet worden besteld. Je kan je tot één week voor de themadag afmelden. Ben je hiervoor te laat? Dan betaal je een late cancellation penalty van €5,-, welke we zullen doneren aan het goede doel. Uiteraard zullen we een dag voor de deadline nog wel even een herinnering sturen.Hoeveel kost het?

Wij willen DNTSTRY University op zodanige manier insteken dat je zoveel mogelijk waar voor je geld krijgt. Daarnaast willen we de instap relatief laag houden zodat DNTSTRY University voor iedereen bereikbaar is. Zeker wanneer je in acht neemt dat de gemiddelde tandheelkundige cursusdag in Nederland minimaal 350 euro kost. Daarom hebben we besloten dat je aan het collegejaar 2019-2020 kan deelnemen voor hetzelfde bedrag als wat je normaal gesproken aan collegegeld aan de universiteit zou betalen. Oftewel 2083 euro inclusief btw.


Kan ik als student ook meedoen?

Ja dat kan; omdat we het belangrijk vinden dat ook studenten de mogelijkheid hebben aan DNTSTRY University deel te nemen, hebben we besloten voor hen een inschrijfgeld van 50 euro incl. btw per losse themadag te hanteren. Lucky you! 


Kan ik gebruik maken van starterskorting?

Ja dat kan; we weten dat het als starter soms nog een tijdje kan duren voor je gesetteld bent en je eerste honorarium binnenkrijgt. Daarom bieden wij hen die na 1 mei 2019 zijn afgestudeerd een kortingsregeling van maar liefst 50% op het reguliere tarief. Dat betekent dus dat je slechts €1041,50 betaald voor een heel collegejaar!


Ik wacht nog op m’n BIG-nummer. Welk tarief geldt dan voor mij?

Zolang je nog geen BIG-nummer hebt mag je gebruik maken van het studententarief. Wanneer je eenmaal als tandarts aan de slag bent zal het collegegeld voor starters gaan gelden. Dit zal worden verrekend met de tijd dat je nog ‘student’ was. Bijvoorbeeld: je gaat per 1 november aan de slag als BIG-geregistreerde tandarts, dan wordt de totale som aan collegegeld voor heel 2019-2020:

September à 50 euro
Oktober à 50 euro
November € 2083/2 = € 1041,50 -> € 1041,50/10 maanden x 8 themadagen = € 833,20
Totaal € 50 + € 50 + € 833,20 = € 933,20


Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja dat kan, je kan het collegegeld indien gewenst in 2 (2 maanden) of 3 termijnen (3 maanden) betalen. Voor de eerste optie rekenen we 25 euro extra aan administratiekosten, voor de tweede optie rekenen we 50 euro extra aan administratiekosten. Onderstaand de specificaties:

Regulier - 2 termijnen

Totaal: € 2083 + € 25 = € 2108

Aanbetaling € 430
Na 1 maand € 839
Na 2 maanden € 839

Regulier - 3 termijnen

Totaal: € 2083 + € 50 = € 2133

Aanbetaling € 430
Na 1 maand € 567
Na 2 maanden € 567
Na 3 maanden € 569

Starterskorting - 2 termijnen

Totaal € 1041,50 + € 25 = € 1066,50

Aanbetaling € 220
Na 1 maand € 423
Na 2 maanden € 423,50

Starterskorting - 3 termijnen

Totaal € 1041,50 + € 50 = € 1091,50

Aanbetaling € 220
Na 1 maand € 290
Na 2 maanden € 290
Na 3 maanden € 291,50

Hoeveel KRT-punten krijg ik?

Iedere dag is 6 KRT-punten waard. In totaal kan je over het hele collegejaar dus 60 KRT-punten verdienen. Studenten kunnen uiteraard vrije studieuren bijschrijven.


Kan ik ook een losse themadag boeken?

Indien het deelnemersaantal en de zaalcapaciteit het toelaat, is het ook mogelijk een verzoek in te dienen om een losse themadag bij te wonen. De kosten hiervoor bedragen 350 euro incl. btw per losse themadag. Mail hiervoor naar welcome@dntstry.com


Kan ik ook een dag proefdraaien?

Ben je geïnteresseerd in DNTSTRY University, maar wil je eerst een keer proefdraaien? Maak dan gebruik van onze try-out deal, en maak kennis met de eerstvolgende themadag van DNTSTRY University voor eenmalig €99,- incl. btw. Mail hiervoor naar welcome@dntstry.com

Mocht je hierna besluiten door te willen gaan, dan wordt dit bedrag met het collegegeld verrekend.


Is lunch ingegrepen?

Ja, lunch, koffie en thee is bij het collegegeld inbegrepen. 


Kan ik korting krijgen als ik bepaalde data niet kan bijwonen?
Dat is helaas niet mogelijk. DNTSTRY University is al dermate scherp geprijsd dat we heel weinig speling hebben in onze tarieven om je tegemoet te kunnen komen als je bijvoorbeeld een keer op vakantie bent of iets anders hebt. Wanneer je vanwege je rooster sowieso op vaste basis een dagdeel verhinderd bent (bijvoorbeeld je kan alleen de vrijdagmiddagen komen) maar toch graag wil meedoen, dan liggen daar eventueel wel mogelijkheden. Mail hiervoor naar welcome@dntstry.com.


Wat als ik onverhoopt met het jaarprogramma moet stoppen?
Indien je onverhoopt definitief met het jaarprogramma moet stoppen kunnen we helaas geen restitutie verlenen, bijzondere omstandigheden daargelaten. Wel is het mogelijk iemand anders je plek te laten overnemen.


Hebben jullie een referral programma?
Jazeker! Wanneer jij nieuwe kandidaten bij DNTSTRY University binnenbrengt, krijg je hiervoor per nieuw aangebrachte kandidaat een Bol.com voucher t.w.v. €50,-. Hiervoor dient de nieuwe kandidaat bij inschrijving de naam van de tipgever op het aanmeldformulier in te vullen die hem/haar naar DNTSTRY University heeft gerefereerd. Zodra het volledige collegegeld van de nieuwe kandidaat binnen is, komt de waardebon jou toe.