Docenten


Khee Hian Phoa.png

Khee Hian Phoa is in 1983 te Utrecht afgestudeerd. Na een Universitair docentschap aan de RUU op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde werd hij in 1988 medewerker van het AZR Dijkzigt/Erasmus MC. Tussen 2006-2013 was hij directeur Tandheelkunde van het CBT Rijnmond, naast het hebben van zijn eigen praktijk. Thans is hij parttime verbonden aan het CBT van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hij verwierf erkenningen als TSVI-prothetiek (NVOI), Tandarts-MFP (NVGPT), EPA Certified Specialist Prosthodontics en Restauratief Tandarts (NVVRT). Tot 2013 was hij opleider van de opleiding tot Tandarts-MFP (Erasmus MC/CBT Rijnmond). In 2012 werd hij benoemd in het Consilium MFP. Hij is erelid van de NVVRT en actief voor de KNMT ten behoeve van de redactieraad www.allesoverhetgebit.nl. Hij is voorzitter van het Specialist Committee van de European Prosthodontic Association EPA. Diverse publicaties over Bijzondere Tandheelkunde onderwerpen zoals ‘Oligodontie’ verschenen van zijn hand. 


Alexander Verhelst.png

Alexander Verhelst is in 2013 afgestudeerd als tandarts aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam). Na 3,5 jaar gewerkt te hebben als algemeen practicus, begon hij in 2016 aan de masteropleiding tot parodontoloog-implantoloog, welke hij in de zomer van 2019 afrondde. Tijdens zijn opleiding heeft Alexander onder meer stage gelopen bij de Paro Praktijk Utrecht onder de vleugels van prof. dr. Fridus van der Weijden. Tevens is hij geaccrediteerd slaap-geneeskundige (Nederlands Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde, NVTS), waardoor hij in multidisciplinair verband mensen behandelt die overmatig snurken en/of slaapapneu hebben.


Marjolijn Oomens.png

Marjolijn Oomens studeerde in 2008 af aan het ACTA en mag zich sinds 2016 MKA-chirurg noemen, nadat ze haar specialistenopleiding én PhD voltooide aan het VUmc. Tijdens haar opleiding Geneeskunde was ze tevens meerdere jaren werkzaam als tandarts bij Defensie. Sinds 2018 is ze fellow Head and Neck Oncology aan het Antoni van Leeuwenhoek. Daarnaast is ze werkzaam bij Kaakchirurgie Amsterdam-West in het ACIBADEM International Medical Center. Haar aandachtsgebieden liggen bij de algemene dento-alveolaire chirurgie, de mondpathologie en de speekselklier-pathologie en chirurgie. Thans won ze de NTvT debuutprijs 2017 en was ze jurylid van de Nationale Tandheelkunde Quiz 2018. Marjolijn heeft ruim 13 publicaties op haar naam en is tevens redactielid van Quality Practice.


Ivo ten Hove.png

Ivo ten Hove studeerde af als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) in 1998. De studie geneeskunde werd aan de Vrije universiteit te Amsterdam gevolgd en het artsexamen werd afgelegd in 2006. Van 2001- 2005 werd hij opgeleid tot specialist Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) in het VU medisch centrum, Amsterdam (Opleider: Prof. Dr. I. van der Waal). Zijn perifere opleiding tot kaakchirurg vond plaats in Alkmaar gevolgd door een stage Aangezichtstraumatologie in Newcastle, Engeland. Na de specialisatie tot kaakchirurg werd een tweejarige fellowship Hoofd-Hals Chirurgie in het Erasmus MC te Rotterdam afgelegd (2011 en 2012). Van 2007 tot 2018 was hij verbonden aan MC Slotervaart te Amsterdam. Sinds 2009 is hij tevens werkzaam in het Erasmus MC te Rotterdam en sinds 2019 is hij ook aan het ACIBADEM International Medical Center verbonden.


Gaby Weiss.png

Gaby Weiss studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam waar zij in 1995 haar artsdiploma behaalde. Als agnio werkte zij daarna ruim een jaar in het BovenIJziekenhuis op de afdeling algemene chirurgie. In 1997 begon zij haar studie tandheelkunde aan het ACTA (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) en rondde dit in 2002 af. Gedurende deze studie werkte zij parttime als adviserend arts in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Zij is opgeleid tot MKA-chirurg in het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum, Prof. dr. van Merkesteyn) en het Spaarne ziekenhuis (voormalig Kennemer Gasthuis te Haarlem, Prof. dr. Becking). Na het voltooien van haar specialisatie eind 2006 heeft zij een jaar in het Bronovo en het Slotervaartziekenhuis gewerkt. Zij trad in 2008 toe tot de maatschap kaakchirurgie die verbonden was aan het BovenIJ en voormalige Slotervaartziekenhuis. Zij was van 2015 tot aan de sluiting van het MC Slotervaart in oktober 2018 Hoofd van de afdeling MKA-chirurgie. Sinds 2018 werkt zij in het Acibadem International Medical Center waar zij zich vooral bezighoudt met de dento-alveolaire chirurgie.


Nittert Postema.png

Nittert Postema behaalde zijn tandartsdiploma in 1969 te Utrecht. Na waarnemingen startte hij eind 1969 in Amsterdam een parttime praktijk die later, mede onder zijn leiding, uitgroeide tot een groepspraktijk. Naast de praktijkwerkzaamheden werkte hij gedurende een jaar als klinisch docent aan R.U. te Utrecht op de afdeling Volledige Prothese, gevolgd door eenzelfde vierjarige parttime functie aan de Vrije Universiteit. Sinds 1976 was hij 10 jaar parttime werkzaam bij de Bijzondere Tandheelkunde ATZ in Amsterdam-Noord. Vanaf 1986 tot 2008 was zijn werkterrein het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde aan de faculteit Tandheelkunde en Geneeskunde van de K.U. in Nijmegen, waarvan 14 jaar als hoofd. Sinds 1972 geeft hij theoretische en klinische cursussen aan tandartsen en tandtechnici.

Zijn bijzondere belangstelling gaat uit naar de volledige prothese, implantologie, gemutileerde dentitie (opbouw en afbouw) en totale rehabilitatie. Adhesieve technieken en implantologie hebben zijn tandheelkundig handelen totaal veranderd en nog leuker gemaakt. De uitgebreide diagnostiek (de Bio-Psycho-Sociale Anamnese) en behandelplanning nemen een voorname plaats in. Hij geeft al ruim 44 jaar klinische cursussen volledige prothese, overkappingsprothesen op natuurlijke elementen en later op implantaten. Tevens staat hij bekend om zijn cursussen over de klinische behandeling van ernstige slijtage met adhesieve technieken, evenals de diagnostiek en behandelplanning van de gemutileerde dentitie. 


Dieuwertje de Groot-Kuin.png


Dieuwertje de Groot-Kuin studeerde in 2010 af aan het ACTA. Van 2011-2014 werkte zij als docent aan het Radboud UMC bij de vakgroep Orale Functieleer. In 2017 rondde zij de opleiding tot tandarts-endodontoloog af aan het ACTA. Momenteel werkt zij als endodontoloog in de verwijspraktijk voor endodontologie in Nijmegen (PVPI) en in een groepspraktijk in Rosmalen. Sinds 2017 is ze een veelgevraagd spreker binnen de tandheelkundige wereld, waarvoor ze regelmatig samenwerkt met andere endodontologen zoals Michiel de Cleen. Binnen de endontologie liggen haar interessegebieden onder meer bij trauma en apicale microchirurgie. In de algemene praktijk coacht Dieuwertje jonge collega’s, mondhygiënisten en assistenten. Sinds 2018 is ze secretaris van de Tandarts Endodontologen Nederland (TEN) en daarnaast is Dieuwertje sinds 2019 als docent verbonden aan het Friends4Dents College.


Arie Riem.png

Arie Riem werd tandarts in 1988 en werkte van begin af aan met bijzondere zorggroepen. Ruim 10 jaar was hij bestuurslid van de Vereniging van Justitietandartsen en tandarts van onder andere het Pieter Baan centrum. Van 2003 tot 2014 was hij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Kindertandheelkunde. Hij werkte 14 jaar op de afdeling angstbegeleiding en gehandicaptenzorg van de Stichting Bijzondere Tandheelkunde te Amsterdam.  Van 2002 tot 2010 was hij verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde van het St. Antonius ziekenhuis waar hij voor regio Midden Nederland de gebitsbehandelingen onder algehele anesthesie bij gezonde kinderen uitvoerde. Hinder hebbende van voortdurend tekort aan OK-capaciteit lukte het in 2009 om buiten het ziekenhuis behandelingen onder algehele anesthesie uit te voeren. Strevend naar optimale kwaliteit en veiligheid ontwikkelde hij Kinderkliniek TandInZicht in De Bilt.


Sandy van Teeseling.png

Sandy van Teeseling studeerde tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en deed zijn specialisatie orthodontie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Sindsdien is hij in Haarlem gevestigd als orthodontist. Naast zijn werkzaamheden als consulent op de afdelingen MKA van het ACTA/VUmc én het AMC te Amsterdam, is hij stafmedewerker op de afdeling Orthodontie op ACTA, betrokken bij de specialistenopleiding orthodontie. Hij werkt intensief samen met de kaakchirurgen van het Spaarne Gastuis in Haarlem en is ook, als staflid, verbonden aan de afdeling MKA van het ACTA/VUmc in Amsterdam. Hij is als staflid werkzaam op de afdeling Orthodontie van het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar hij betrokken is bij de specialistenopleiding orthodontie. Sinds kort is hij daarnaast parttime werkzaam op de afdeling Mondziekten & Kaakchirurgie van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam. Zijn interesse ligt vooral bij de interdisciplinaire behandeling van patiënten, waarbij het onderling afstemmen van de diverse disciplines (o.a. parodontologie, implantologie, orthodontie en chirurgie) van het grootste belang is.

Daarnaast is Sandy van Teeseling penningmeester geweest van VvO, de Vereniging van Orthodontisten, en penningmeester en voorzitter van de regionale orthodontistenvereniging, de KOV, de Kennemer Orthodontisten Vereniging. Hij geeft voordrachten en cursussen in binnen- en buitenland over diverse aspecten van de orthodontie, met name over de interdisciplinaire behandeling.


Maarten Bekkers.png

Eelco Hakman is hoogleraar Aangezichtschirurgie en Psychodiagnostiek aan de Paracelsus Medische Universiteit in Salzburg en was 35 jaar verbonden aan de afdeling MKA van het VU Medisch Centrum. Daarnaast bekleedt hij de Bernd Spiessl leerstoel in Basel (chirurgie, innovatieve techniek en kunst). Hij promoveerde aan de faculteit Geneeskunde met het boek ‘Een nieuw gezicht?’, over de psychische aspecten van kaakcorrecties. Als bedenker van de Orale Psychopathologie, het vak dat een brug legt tussen de tandheelkunde en kaakchirurgie enerzijds, en de neurologie en psychologie anderzijds, verzorgt hij met regelmaat zijn cursus ‘Kijken met je oren, psychodiagnostiek binnen de tandheelkunde’, waarvoor doorgaans lange wachtlijsten staan. Ook staat hij bekend om de zogenoemde ‘Hakman-patiënt’ en de 3-sporen-anamnese. Zijn boeiende manier van lesgeven en vertellen heeft hem in drie verschillende landen de titel ‘Teacher of the Year’ opgelevert.


Eric van der Winden.png

Eric van der Winden voltooide zijn opleiding tot tandtechnicus in 1979 en wordt alom beschouwd als een van de beste tandtechnici van Nederland. In 2001 was hij mede verantwoordelijk voor de oprichting van het gerenommeerde Oral Design Center Holland te Blaricum. Tevens is hij internationaal spreker en verzorgt hij praktijkcursussen en presentaties sinds 1989. De lezingen geven zicht op restauratieve concepten en procedures met veel verschillende keramische materialen. Eric’s concept is gebaseerd op het direct werken met patiënten om een zo hoog mogelijk esthetisch resultaat te behalen. Sinds 1996 is hij lid van de Willi Geller’s befaamde internationale Oral Design groep. Daarnaast is hij sinds 2011 visiting faculty member van Tufts Univerity Boston.


Freek Gols Linthorst.png

Freek Gols Linthorst studeerde in 2016 af aan de Radboud Universiteit te Nijmegen en staat te boek als supertalent op het gebied van esthetische tandheelkunde. Zo heeft hij reeds het podium gedeeld met namen als Jordi P. Manauta (Style Italiano) en esthetische tandarts Arend van den Akker. Tijdens zijn studie heeft Freek extra onderzoek verricht en wetenschappelijke artikelen gepubliceerd op het gebied van implantologie. Sinds 2018 is hij bezig met zijn promotieonderzoek. Momenteel liggen zijn interesses voornamelijk binnen de esthetische en restauratieve tandheelkunde, waarvoor hij veel cursussen volgt in binnen- en buitenland en inspiratie opdoet via Instagram. Tijdens zijn behandelingen probeert hij tanden en kiezen altijd zo natuurlijk mogelijk te herstellen, zowel qua uiterlijk als functie. Freek omschrijft zijn stijl als ‘een eigengemaakte mix van het beste van anderen’.


Max Stel.png

Max Stel studeerde in 1980 af in Nijmegen en is sindsdien op vele vlakken actief betrokken binnen de tandheelkunde. Sinds zijn studietijd heeft hij zich tot 2013 beziggehouden met het onderwijs aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij samen met Joost Roeters, Ruud Kuijs en Niek Opdam voortrekker was van het tandheelkunde onderwijs. Daarbij was hij jarenlang coördinator van de integrale tandheelkunde binnen het studentenonderwijs. Max staat bekend om zijn communicatieve vermogen en de constante balans die hij zoekt tussen een cosmetisch mooi gebit en het behoud van eigen tanden en kiezen.


Nico Bezuur, in 1982 afgestudeerd in Amsterdam, is tandarts-gnatholoog en motivational coach. Hij startte zijn carrière als tandarts bij de luchtmacht, werkte als universitair docent en specialist bij de afdeling bijzondere tandheelkunde en is mede-eigenaar van groepspraktijk Qyom in de binnenstad van Amsterdam. Tevens promoveerde hij in 1988 binnen de gnathologie. Al vroeg interesseerde hij zich voor organisatie-, communicatie- en leiderschapsvraagstukken. In 1995 raakte hij na deelname aan een seminar over persoonlijk en zakelijk succes zo geïnspireerd, dat hij besloot zelf trainingen op dit gebied te gaan geven. Dit heeft mede geresulteerd in zijn eigen Academie voor Meesterschap ‘De Hamermolen’, welke hij samen met Willy van der Wind runt. Samen met Rolf van Mierlo heeft hij van 2002 tot 2016 leiding gegeven aan hun eigen cursusbedrijf Catan School of Excellence. Ook is hij mede-auteur van het eerste boek in zijn soort ‘De Winstgevende Tandartspraktijk’.

Nico Bezuur.png

Arie Hoeksema.png

Arie Hoeksema is in 1991 als tandarts aan de RUG afgestudeerd. In 1993 heeft hij zich gevestigd als tandarts algemeen practicus in Winschoten. Daarnaast is hij sinds 1991 parttime werkzaam in de tandheelkundige zorg aan kwetsbare ouderen in diverse verpleeghuizen in zijn regio. In 2016 is hij vanuit de afdeling MKA en Bijzondere Tandheelkunde van het UMCG gepromoveerd op het proefschrift “Oral health in frail elderly”. 

Naast zijn aanstelling bij de MKA van het UMCG als senior onderzoeker en cursusleider is hij tevens als gastdocent verbonden aan het CTM Groningen ten behoeve van de geriatrische tandheelkunde, en tevens gastdocent bij de huisartsopleiding van het UMCG. Begin 2017 is hij toegetreden tot de Richtlijn Advies Commissie van het richtlijn instituut KIMO in het domein mondzorg voor ouderen.


Dolf Hehenkamp wilde al tandarts worden vanaf de 3de klas van de middelbare school. Hij heeft 14 jaar een eigen praktijk gehad, voordat hij is ingegaan op een verzoek om te solliciteren naar de functie van adviserend tandarts. Vervolgens is hij van 1 januari 1987 t/m 9 december 2005 manager geweest van de afdeling tandheelkunde, zorgverzekeraar VGZ. Zeker niet onvermeld mag blijven dat Dolf in een periode van 8 jaar, zijnde 1994 t/m 2002, voorzitter is geweest van het College voor Adviserend Tandartsen, een eervolle en boeiende functie, die hem een uitgebreid netwerk heeft opgeleverd. Sinds 2000 is hij onder andere actief als tandarts in de slaapgeneeskunde. 

Dolf Hehenkamp.png

Jasper Thoolen is in 2016 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na zijn opleiding heeft hij als waarnemer in verschillende praktijken gewerkt. Hij werkt momenteel als ZZP’er bij Lassus Tandartsen Oisterwijk en zijn aandachtsgebied ligt met name bij de restauratieve en reconstructieve tandheelkunde, digital smile design en digitale workflow, digitale orthodontie en implantologie. Jasper is veelgevraagd spreker op diverse congressen en verbonden als trainer bij de post-academische restauratieve opleiding Gaaf.care en IAS Academy. Daarnaast publiceert hij regelmatig in Dentista Magazine en is hij redacteur bij het vakblad TP (TandartsPraktijk).


Mark Tissink is auteur, trainer, coach & adviseur en expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, groei, strategie, ontspanning, besluitvaardigheid, communicatie en NLP (neuro linguïstisch programmeren). Als founder & CEO van Permista helpt hij mensen met het ontwerpen van hun mooiste leven. Mark staat onder meer bekend om zijn energie, didactische kwaliteiten en scherpe analytische vermogen. Met zijn oplossingsgerichte to-the-point aanpak is hij een meester in het verbinden en zien van andermans kwaliteiten en het de baas worden van situaties die complexe aandacht vragen. Ook in het bedrijfsleven hebben organisaties als de Radboud Universiteit Nijmegen, KPMG, Rabobank en de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit) reeds gebruik mogen maken van zijn kennis. Mark's luisterende oor, open houding en persoonlijke, vraaggestuurde aanpak worden door zijn klanten alom geprezen. Zoals het vaak klinkt: zodra je in de nabijheid bent van Mark proef je zijn positief versterkende aanwezigheid direct.


Jos Deurloo.png

Jos Deurloo is tandarts, studeerde in 2000 cum laude af in Amsterdam, en is sinds 2005 geregistreerd NVOI implantoloog. Vandaag de dag houdt Jos zich voornamelijk bezig met implantologie, complexe restauratieve tandheelkunde (volledig gebitherstel) en algemene tandheelkundige chirurgie.

Vanaf 2011 heeft hij zich toegelegd op het verrichten van cosmetische behandelingen in het aangezicht (Botox, fillers, vampire facelift). Daarin is hij begeleid door de ‘groten’ in de injectables, Tom van Eijk en Arthur Ludlage.

Jos Deurloo geeft regelmatig bij en nascholing in de implantologie voor bijvoorbeeld Implacademy . Inmiddels heeft hij meer dan 75 tandartsen begeleid bij het plaatsen van de eerste implantaten of juist de ingewikkeldere situaties.


Erik-Jan Muts voltooide in 2013 zijn studie tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sindsdien werkzaam bij MP3 Tandartsen te Apeldoorn. Hij is gespecialiseerd in de esthetische en reconstructieve tandheelkunde. In 2013 won hij de 3M Espertise Talent Awards met het ‘Digitaal Rehabilitatie Concept’ en in 2015 ontving zijn artikel ‘Tooth Wear: A Systematic Review of Treatment Options’ de Glen P. McGivney Scientific Writing Award voor beste systematische review in 2014. Erik-Jan is bestuurslid van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry, zit in de Raad van Raadgevers voor de Associatie Nederlandse Tandartsen en is Advocator voor de Global Academy of Minimal Invasive Cosmetic Dentistry.



Hans van Pelt.png

Hans van Pelt studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van 1978-1985 was hij full-time verbonden aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde, waarna hij een algemene (groeps)praktijk startte waar hij van 1984 tot 1999 werkte. Van 1991 – 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling MKA. In 2004 heeft Van Pelt de afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet, welke in 2011 is overgegaan in het CBT. Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg van het UMCG en verzorgt hij onderwijs in restauratieve en reconstructieve tandheelkunde. Zijn huidige werkzaamheden verdeelt hij over het UMC Groningen en de verwijspraktijk Proclin in Rotterdam (sinds 2011). In december 2010 is hij door de EPA erkend als Prosthodontist. Ook is hij in 2015 erkend als Restauratief Tandarts vanuit de NVVRT, waarvan hij mede-oprichter en erelid. Sinds 1986 is hij actief als docent in het postacademisch onderwijs in Nederland en voor het NIVVT in België. Van 2012-2018 was Van Pelt hoofdredacteur van het vaktijdschrift Tandartspraktijk.


Edris Rasta.png

Edris Rasta is internationaal spreker, smile designer, en wordt alom beschouw als een van de beste tandtechnici ter wereld. Zijn ongekende passie en werkethos blijven binnen de tandheelkunde wereld niet onopgemerkt, hetgeen zich uit in de vorm van de meest fraaie tandtechnische werkstukken van Nederlandse bodem. Op Instagram heeft Edris inmiddels een following opgebouwd van bijna 20.000 volgers, die hij met veel liefde en passie meeneemt in zijn dagelijkse wereld van high end tandtechniek. Hij is een van de gezichten van Excent Tandtechniek Het Groene Hart te Gouda, en staat garant voor bevlogen en hoogwaardige kennisoverdracht. Van 2014 tot 2019 is hij tevens werkzaam geweest voor het Dental Design Center te Blaricum, waar hij intensief samenwerkte met gerenommeerde namen als Martijn Molenaar en Maarten Bekkers.


Tandarts-implantoloog Martijn Kerver is in 2011 afgestudeerd aan het ACTA en geaccrediteerd door de NVOI (Nederlandse Vereniging voor Implantologie). Begonnen als tandarts bij Dental Clinics Zuiderterras te Rotterdam, leerde hij in 2013 zijn mentor Peter van der Schoor (1955-2021) kennen, die hem alle ins en outs op het gebied van de implantologie leerde. Sinds 2016 is Martijn NVOI geregistreerd implantoloog, en verzorgt hij sindsdien de implantologie in verschillende Dental Clinics praktijken door Zuid-Holland. Sinds april 2021 is Martijn de trotse eigenaar van Implantologie Praktijk Garderen, waarmee hij in de voetsporen trad van oprichter Peter van der Schoor. Tevens verzorgt Martijn diverse lezingen en cursussen als docent bij Implacademy. Heden ten dage houdt Martijn zich enkel nog bezig met implantologie en complexe restauratieve tandheelkunde (volledig gebitsrehabilitaties). Hij volgt regelmatig cursussen in binnen- en buitenland om volledig up-to-date te blijven rondom de laatste ontwikkelingen binnen zijn vakgebied.


Tandarts-implantoloog Rudy van Minnen heeft na zijn studie over een heel breed spectrum van de tandheelkunde meerdere cursussen internationaal gevolgd, om zoveel mogelijk facetten van de tandheelkunde te beheersen en daarin te excelleren. Nadat hij een cursus had gevolgd bij Peter van der Schoor over implantologie, kreeg hij direct een baan aangeboden om in de vorm van meester-gezel de implantologie te beheersen. "Dankzij Peter ben ik dus de implantologie in gerold; zonder hem was ik niet op de positie waar ik nu zit."

Sinds 2016 is Rudy onderdeel van het vaste team van de Verwijspraktijk Implantologie in Garderen en sinds 2019 begeleid hij tevens tandartsen die de fijne kneepjes van het vak implantologie willen leren. Daarnaast is hij ook werkzaam in Wognum waar hij ook implantologie en restauratieve tandheelkunde praktiseert. Sinds 2022 is Rudy NVOI geregistreerd implantoloog.


Restauratief tandarts & tandarts-implantoloog Peter Thoolen, co-director van het CEPCD, studeerde Tandheelkunde aan de Universiteit van Nijmegen (1977-1982) waar hij ook enkele jaren als studentassistent in de Prothetische Tandheelkunde fungeerde. Na zijn studie volgde een lange periode van intensieve nascholing, eerst in de Parodontologie en vervolgens in de Implantologie (NVOI-erkenning 2003).

Dit leidde o.a. tot een medewerkerschap aan de afdeling Parodontologie in Nijmegen (1996-2006). In het Master of Science programma Parodontologie droeg hij verantwoordelijkheden voor Implantologie, Parodontale Prothetiek en de integratie Paro-Ortho. Vanaf 1982 tot 2004 voerde hij in Oisterwijk een algemene praktijk, die daarna werd omgezet in een verwijskliniek voor Parodontologie, Implantologie en Reconstructieve THK. Daarmee is Peter de oprichter van de huidige Oisterwijkkliniek Tandheelkunde.

Peter bekleedt vele functies in de organisatorische structuren van de Implantologie en Restauratieve Tandheelkunde in Nederland; sinds 2008 is hij lid van het Consilium Implantologicum. Momenteel is hij lid van de opleidingscommissie van de NVVRT en hoofddocent bij het CEPCD (Continuing Education Program for Comprehensive Dentistry).


Dr. Sjoerd Smeekens studeerde in 1997 af aan de universiteit van Nijmegen. Van 1999 tot 2002 werkte hij als assistent professor en van 2002 tot 2005 als associate professor aan de afdeling voor reconstructieve tandheelkunde in Bazel (CH).

In 2005 volgde de benoeming tot associate professor aan de universiteit van Freiburg (DE), waarbij hij als hoofd van het "postgraduate program" verantwoordelijk was voor de opleiding van stafleden en het studentenonderwijs.

In 2006 behaalde hij de Zwitserse specialisatie in de reconstructieve tandheelkunde (parodontologie, implantologie, TMD en prothetiek, SSRD) en in 2008 volgde de Duitse specialisatie in de prothetische tandheelkunde en materiaalkunde (DGZPW). Sinds het afronden van zijn promotieonderzoek in de parodontologie in Freiburg, heeft hij de Kliniek & Academie voor Reconstructieve Tandheelkunde in Beuningen en geeft nascholing binnen deze integrale tandheelkundige specialisatierichting.

In 2009 is hij benoemd tot visiting professor, universiteit van Pennsylvania (USA). Sinds 2010 is hij bestuurslid van de Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde (NVVRT) en werkzaam als extern docent aan de afdeling Orthodontie van de Radboud Universiteit Nijmegen.

In oktober 2010 is hij door de European Prosthodontic Association (EPA) officieel erkend als specialist in prosthodontics.


Dr. Casper Bots is een gepassioneerde tandarts, onderzoeker en veelgevraagd spreker, met een missie om tandartsen te inspireren en een vernieuwd perspectief te bieden op hun vak. Met meer dan 25 jaar ervaring in de mondzorg combineert hij zijn wetenschappelijke expertise met een unieke focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de tandheelkunde.

Casper voltooide zijn opleiding tot tandarts aan ACTA en promoveerde op het gebied van speekselonderzoek, waarin hij een internationaal erkende autoriteit is. Zijn baanbrekende onderzoek heeft bijgedragen aan een beter begrip van de rol van speeksel in mondgezondheid en diagnostiek. Naast zijn wetenschappelijke carrière is Casper actief als Dentist-Counselor, waar hij tandartsen begeleidt bij het vinden van werkplezier, balans en een duurzame carrière.

Hij gelooft dat de sleutel tot succes ligt in het verbinden van professionele vaardigheden met persoonlijke drijfveren. In zijn trainingen, zoals de Dentist Experience, inspireert hij tandartsen om stress te verminderen, communicatieve vaardigheden te verbeteren en een gezonde balans te vinden tussen werk en privé. Zijn enthousiasme en praktische aanpak maken hem een geliefde spreker op congressen en evenementen, waaronder de Dag van de Praktijkmanager en diverse masterclasses.

Casper is niet alleen een expert in mondgezondheid, maar ook een ambassadeur voor welzijn in de tandheelkunde. Zijn doel is om professionals te helpen floreren in een uitdagend, maar prachtig vakgebied. Dr. Casper Bots staat bekend om zijn toegankelijke, energieke stijl en zijn vermogen om tandartsen te inspireren tot blijvende verandering.


Maarten Bekkers studeerde in 2008 af aan de Radboud Universiteit Nijmegen en specialiseerde zich in de restauratieve en esthetische tandheelkunde. Door continue bijscholing en praktijkervaring ontwikkelde hij zich tot expert in duurzame, voorspelbare restauratieve behandelingen.

In 2015 werd Maarten erkend als Restauratief Tandarts (NVVRT) en behaalde hij de titel Prosthodontist (EPA) op Europees niveau. Datzelfde jaar lanceerde hij gaaf.care, een gestructureerd behandelconcept voor het voorspelbaar, tandweefselbesparend en duurzaam plannen en uitvoeren van complexe en esthetische tandheelkundige behandelingen.

Naast zijn klinische werkzaamheden is Maarten een gepassioneerd docent en spreker. Hij is de oprichter van gaaf.education, een educatief platform waarmee hij tandartsen en andere mondzorgprofessionals ondersteunt in het maken van onderbouwde restauratieve keuzes. Via lezingen, cursussen en trainingen biedt hij praktische inzichten in onder andere occlusie en articulatie, indicatiestelling voor directe en indirecte restauraties en interdisciplinaire samenwerking.

Binnen de praktijk richt Maarten zich primair op esthetische en restauratieve tandheelkunde, met een bijzondere interesse in implantologie en parodontale esthetische chirurgie. Hij benadrukt het belang van samenwerking tussen tandarts en keramist en geeft collega’s de tools om duurzame en voorspelbare resultaten te behalen.

Wil je meer leren over restauratieve tandheelkunde en gestructureerde behandelplanning? Ontdek dan de cursussen en educatieve mogelijkheden via gaaf.education.