Masterclass Kindertandheelkunde
DNTSTRY University presenteert de Masterclass Kindertandheelkunde volgens het concept ‘Het beste van de Kindertandheelkunde en dr. Dien Gambon in één dag’. Alle highlights en laatste insights van dit vakgebied kant-en-klaar aangeleverd binnen een hoog interactieve setting van gelijkgestemde collega’s.
Ben je student? Met de code ‘student’ kan je de masterclass voor het studententarief bijwonen.
Inhoud
✓ Succesvol communiceren met en motiveren van ouders en kinder
✓ Van baby tot puber: effectief omgaan met angst en gedragsproblemen
✓ Diagnostiek en behandeling van cariës en erosie in het melk- en permanente gebit: o.a. SDF, Hall-techniek & pulpotomie
✓ Preventieplan op maat: implementeren van gezonde voeding en lifestyle
✓ Vroegdiagnostiek en behandeling van ontwikkelingsstoornissen: orthodontische problemen, afwijkende mondgewoonten & glazuurdefecten
✓ Trauma en acute pijn: spoed in de stoel
✓ Het creëren van een kindvriendelijke praktijkomgeving met multidisciplinaire aandacht
Over Dien Gambon
Dr. Dien Gambon, tandarts-pedodontoloog, studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra Bijzondere Tandheelkunde. In 1995 startte ze een gespecialiseerde kinderpraktijk te Rotterdam waar ze tot 2018 als tandarts-pedodontoloog/ zorgcoördinator werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Dental erosion in children: riskfactors in de 21th century. Naast haar huidige werkzaamheden als coördinator van het trainee /IP programma kindertandheelkunde bij de Expertise Groep Kindertandheelkunde op het UMCG-CTM en als gastmedewerker bij de afdeling Orale biochemie ACTA, publiceert zij regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft zij cursussen, webinars, workshops en presentaties op binnen- en buitenlandse congressen. In 2023 was zij gastspreker op het IAPD met een onderwerp over life style, voeding en mondgezondheid. Zij is als auteur verbonden aan het Nederlands Tijdschrift voor Tandheelkunde (NTVT). Haar specifieke aandachtsgebieden zijn kindertandheelkunde, gebitsslijtage, voeding en lifestyle en autistiforme spectrum stoornissen.
Doelgroep en niveau
Deze cursus is geschikt voor tandartsen. Het niveau van de cursus is afgestemd op tandartsen die als algemeen practicus werken. Zij hebben klinische ervaring en willen hun kennis en vaardigheden verbeteren.
Duur van de cursus
Het betreft een 1-daagse cursus. De cursus begint om 09.30 uur en eindigt omstreeks 17.00 uur.
Studiebelasting
De efficiënte studiebelasting bedraagt exclusief pauzes ca. 6 uur voor de duur van de cursusdag. Aanwezigheid wordt beloond met 6 KRT-punten of vrije studieuren.